www.sofeer.nl Homepage (logo SHJ)
Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands
 
Home
Contact    Vragen en tips    Sitemap    English
 
Woordenboek
Spelling
Download
Sofeer
Nieuws

Sofeer gaat stoppen in 2022

In de zomer van 2022 zal Sofeer hoogstwaarschijnlijk moeten stoppen.

Zoals we eerder meldden, is de stichting Hebreeuwse en Jiddisje Woorden in het Nederlands, die Sofeer publiceerde, in 2014 opgeheven. Om de Sofeer-website nog enige jaren in de lucht te kunnen houden, werd bij die gelegenheid een bedrag gereserveerd waaruit de afgelopen tijd de provider is betaald. Naar verwachting zal echter in 2022 dit fonds uitgeput raken. Daarom zal Sofeer waarschijnlijk moeten stoppen.

In de afgelopen jaren zijn verschillende pogingen gedaan om de website onder te brengen bij geestverwante instellingen. Helaas echter zonder resultaat.

We betreuren het dat vanwege de beperkte levensverwachting de afgelopen jaren niet is geïnvesteerd in onderhoud van de website, hoewel dat eigenlijk hard nodig was. Zo is Sofeer op mobieltjes niet erg gebruikersvriendelijk. En dat het niet zinvol leek om de site uit te breiden met extra materiaal, hoewel het aan ideeën nooit ontbroken heeft, spreekt al helemaal vanzelf.

Eén lichtpuntje: het woordmateriaal op de Sofeer-website is enige jaren geleden ook opgenomen in het Wikiwoordenboek, en daar zal het beschikbaar blijven. Onze dank daarvoor aan Wikimedia Nederland en haar vrijwilligers!

Neem nu een kijkje op het Wikiwoordenboek
(Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands)


 

Als u uw e-mailadres aan ons opgeeft, houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen bij Sofeer.

Contact: info@sofeer.nl